pirmadienis, vasario 14

Kodėl vyrams patinka jaunos sekretorės?

Nutariau, kad Valentino diena - labai gerai proga porai minčių apie meilę. Atrodytų toks nuvalkiotas klausimas, o kas ji yra galutinai taip ir neatsakyta - kiekvienas turi permąstyti ir atrasti iš naujo. Daugelis mano pažįstamų vyrų paklausti šia tema pradeda kalbėti kažką apie jausmus, vadinasi priskiria tai sričiai, apie kuriuos jie kalba labai labai nenoriai. Čia ne formulės bolidai ar keturačiai, futbolas ar degtinė. Taigi kalbasi nenoriai, reikia traukti po žodį. O kai ištrauki, paaiškėja, kad jie galvoja, kad meilė - tai jausmas. Susijungia laideliai kažkur galvoje ir papilvėje, susijungia dar kažkas prie širdies ir atsiranda meilė. Po kažkiek laiko ji pranyksta, nes laideliai atsijungia, po to vėl atsiranda, kai pasiseka susitikti jaunesnę ir gražesnę (kaip taisyklė).


Klausimas, kur dingo buvusi meilė. O gal jos net nebuvo? Kol nėra apsisprendimo mylėti kitą kas bebūtų, tol meilė yra tiesiog miražas, jos net gali nebūti. Noras ir poreikis mylėti yra, todėl meilė taip lengvai supainiojama su kažkuo kitu - susižavėjimu, dažniausiai jis vadinamas įsimylėjimu, ar geismu, paprasčiausiu lytiniu potraukiu. O didžiausia bėda, kad šiais atvejais meilės objektais tampame mes patys, t.y. įsimylime patys save, kitas atlieka tik veidrodžio funkciją. Kol kitas gražiai šypsosi ir pataikauja, tol jis tave gražiai atspindi ir taip lengva, atrodo, mylėti kitą.


O kai kitas susiraukia, ateina laikas apsispręsti, ar tarpusavio santykius auginti meilės kryptimi. Čia džiuginančių ir kutenančių paslėpsnius jausmų nebelieka, ateina laikas pasirinkimui. Jeigu apsispręsta iš anksto ir tvirtai, gal net nepastebėsime, kad tai buvo išbandymas. O jeigu nelabai tvirtai, tada pora išsiskirsto kas sau su nuoskaudomis vienas kitam.


Todėl meilė yra kvietimas kito neigiamas emocijas, mintis ir veiksmus paversti džiaugsmu ir gyvybės šaltiniu. Nelengva? O kas sakė, kad mylėti yra lengva? Meilė juk yra dieviška, todėl mums mirtingiesiems nevisada duota, tik po truputį, kad per daug neapsvaigtume. Tačiau bandyti tikrai verta, kitaip gyvenimas perniek...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą